Category: Uncategorized

Предновогодишни прашања за рефлексија

    Крајот на декември претставува добар тајминг за личен осврт кон изминатото време во период од безмалку триста шеесет и пет денови. Хронолошки сме повозрасни за една година. Дали сме и помудри? Следните прашања може да се одговараат самостојно или во разговор со семејството и пријателите. Среќно (само)рефлектирање! – Која...
Read More

Како да постапува родителот ако детето е жртва на врсничко насилство?

Родителот има важна улога во превенирањето на сериозни и долготрајни последици кај детето кои може да настанат поради изложеност на врсничко насилство. Како родителот да открие дали детето е изложено на врсничко насилство? – Преку вклученост во активности кои детето повеќе ги сака и поставување прашања околу училиштето и...
Read More

Градење самодоверба

„Без разлика дали мислите дека нешто можете или не можете – во право сте.“ – Хенри Форд...
Read More
error: Content is protected !!